cadastru suceava

CADASTRU/ INTABULARE

 

Cadastrul este un plan de identificare tehnic a suprafetei unui imobil de pe teritoriu administrativ, obligatoriu, obiectiv, unitar, si dinamic, realizat de catre un cadastrist autorizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Prin intermediul masuratorilor exacte si topometrice, documentatia cadastrala ofera cu exactitate limitele de proprietate ale imobilului, vecinatatile, adresa de reperare a imobilului atribuindu-se fiecarei documentatii cadastrale un numar cadastral de identificare, fara de care un se pot realiza intrainari ale dreptului de proprietate al unui imobil. Toate acestea au ca finalitate inscrierea in registrul de publicitate imobiliara numit Carte Funciara, deschis la OCPI.

Cadastrul exprima exactitate, executandu-se dupa intructiuni si dupa un limbaj clar si unic, redand realitatea, fiind obligatoriu pe intreg teritoriul tarii.

Cadastrul se realizeaza de catre un cadastrist autorizat sa efectueze masuratorile cadastrale si sa depuna documentatia alaturi de actele de proprietate la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In situatia in care un cadastru este pierdut, proprietarul imobilului poate solicita un duplicat, adresandu-se fie direct Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, fie printr-un Birou Notarial.

CADASTRU

Avand experienta in domeniul lucrarilor de cadastru si intabulare, aparatura performanta si lucrand cu seriozitate  oferim servicii de:

  • Cadastru si intabulare pentru apartamente, case, terenuri intravilane, terenuri extravilane, dezmembrari de blocuri pe apartamente, boxe, garaje, parti comune indivize si intabulare constructii noi in Cartea Funciara;
  • Documentatii Cadastru si Intabulare pentru case, terenuri intravilane si extravilane, actualizari respectiv rectificari de cadastru, scoaterea din circuitul agricol a terenurilor intravilane si extravilane si pentru Avizul tehnic OCPI in vederea obtinerii Certificatului de Urbanism, Proiectului pentru Autorizatia de Construire sau obtinerii numarului postal.
  • Consultanta de specialitate

Actele necesare pentru intocmirea cadastrului sunt:

– Cereri tip (pusa la dispozitie de inginerul cadastral)
– Actul de identitate al proprietarului sau proprietarilor.
– Actele de dobandire ale imobilului impreuna cu documentatia istorica a proprietatii.
– Certificatul fiscal (se primeste la cerere de la Directia de Taxe si Impozite de care apartine imobilul)

Pentru mai multe informatii cu privire la lucrarile de cadastru si intabulare pe care le efectuam va rugam sa ne contactati!

Contacteaza-ne!